Λίγα λόγια για εμάς

Το βιβλιοπωλείο "Κίχλη" βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, στο κομβικό σταυροδρόμι των οδών Χάνδακος και Ευγενικού 1, λίγες δεκάδες μέτρα βόρεια της πλατείας των Λιονταριών. Στεγάζεται σε ένα κομψό και με λιτές αρχιτεκτονικές γραμμές, θαυμάσια ανακαινισμένο, διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο, με μεγαλοπρεπή διάφανα ανοίγματα στον ισόγειο χώρο. Οι διαπερατές επιφάνειες της πρόσοψης της Κίχλης, είναι οι πρώτες που καθοδηγούν το βλέμμα του φιλαναγνώστη να εστιάσει στον πλούτο των επιλεγμένων τίτλων, και στην συνέχεια τον οδηγούν στο εσωτερικό πανόραμα των βιβλίων.Από την πρώτη μέρα λειτουργίας-του [τον Σεπτ. 1998] το βιβλιοπωλείο είναι σταθερά προσανατολισμένο, με πάρα πολύ αγάπη και υπερβολικό πάθος, με το καλό βιβλίο.

Προσφέρει απλόχερα σε κάθε φίλη και φίλο του βιβλίου, κάθε ηλικίας, από την τρυφερή ηλικία των πρώτων βημάτων στα γράμματα, την διψασμένη για νέους ορίζοντες εφηβεία, την στέρεη ενηλικίωση, μέχρι την ηλικία της απαιτητικής ωριμότητας, ότι καλύτερο υπάρχει στα ελληνικά και ξένα γράμματα.Η ελληνική και ξένη λογοτεχνία, το παιδικό βιβλίο ποιότητας, το δοκίμιο, η ιστορία, η ψυχολογία, η τέχνη, ο ελεύθερος χρόνος, το κρητικό βιβλίο, αποτελούν τις σταθερές αναφορές της Κίχλης. Ωστόσο, οι απαιτητικοί αναγνώστες θα διαπιστώσουν ότι, οι συλλογές Ποίησης, Θεάτρου και Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Κίχλης, δεν περιλαμβάνουν μόνο επίλεκτους τίτλους, αλλά προτείνουν στον αναγνώστη νέους αναγνωστικούς δρόμους, επεκτείνοντας την πνευματική απόλαυση πέρα από τα όρια.

Πάνω από όλα όμως, η Κίχλη είναι ένα καράβι με πανιά τα βιβλία, που υποδέχεται και ταξιδεύει τους επισκέπτες της φιλόξενα και ευδιάθετα.

Σας καλωσορίζω στις ιστοσελίδες της ψηφιακής Κίχλης.

Κατερίνα Κίχλη